Een antwoord op jullie vragen? 

Kennismaking?


Kies je een fotograaf? Dan baseer je je daarvoor in de eerste plaats op de foto’s.

Maar het moet ook ‘klikken’ met jouw fotograaf.

Want hoe meer je op je gemak bent, hoe mooier en spontaner de foto’s.

Tijdens een kennismakingsgesprek kijken we of we bij elkaar passen.

Wie zijn jullie? Wat willen jullie? Hoe zien jullie het? Wat verwachten jullie?

Jullie kunnen dan ook mijn enthousiasme proeven en ik leg uit hoe ik te werk ga en denk met jullie mee.

Dit kennismakingsgesprek is er natuurlijk bij een huwelijk, maar ook bij andere shoots, zorg ik voor een kort maar krachtig kennismakingsgesprek.
Wanneer kunnen we best boeken?


Ik heb een drukke agenda … dus snel boeken is de algemene boodschap. Wens je een reportage waar een deadline aan verbonden is (vb communie, zwangerschap, huwelijk …), boek dan zodra je de data kent. Maar wees gerust … er blijven steeds mogelijkheden open in de agenda … dus samen vinden we zeker het goeie moment.
Werk je ook in de weekends, vakanties of feestdagen?


Natuurlijk! Ik pas me graag aan … want vaak zijn dit de momenten waarop jij je makkelijk kan vrijmaken. Alles is mogelijk, dus stel gerust je datum voor en we bekijken wat kan.
Kunnen we een reportage boeken voor een grote groep?


Een grote groep vrienden, familie of collega’s … wat een schitterend idee! Uiteraard kan dit! We spreken hiervoor best even kort af om concrete afspraken te maken. Wat verwachten jullie? Hebben jullie al ideeën in gedachte? Wensen jullie funfoto’s of eerder zakelijke foto’s?
Ik heb een ander idee of voorstel, maar het staat niet op jullie website?


Geen probleem. Tof dat je zelf ideeën hebt. Locatie, type fotografie, budget … Alles is bespreekbaar. Neem zeker contact met ons op!
Ik ben op zoek naar een kunstwerk voor in mijn woning. Vind ik dat hier terug?


Doorblader zeker onze website! Onder Fine Art vind je een aantal kunstwerken terug. Ben je geïnteresseerd, aarzel dan niet om contact op te nemen? We plannen dan een afspraak in zodat je in alle rust de verschillende werken kan komen bewonderen!
Waar fotografeer je? Welke locatie kiezen?


Alles is mogelijk, alles is bespreekbaar. Samen gaan we op zoek naar de ideale plek voor jullie reportage!

Een buitenlocatie, bij jullie thuis, bij mij thuis, in de fotostudio … . Waar we de reportage maken, hangt af van jullie wensen … liever jullie eigen vertrouwde omgeving, natuurfoto’s in het bos, … laten we dit samen bekijken!
In welke regio fotografeer je?


De studio is gelegen in Wespelaar, centraal in België dus. Alles is kortbij, alles is bespreekbaar. Met plezier doorkruisen we het hele land ... Wens je ons te boeken in het buitenland? Geen probleem! Vertel het ons en we bekijken samen wat kan.
Wat bij slecht weer?


Het weer schrikt me niet af. Elk seizoen heeft mogelijkheden en charme.

Bij zwaar regenweer kunnen we beslissen om de reportage uit te stellen.

Wanneer een reportage onmogelijk uitgesteld kan worden, zorgen we steeds voor een alternatief.
Kan ik eencadeaubon kopen?


Ja! Een reportage is een geweldig geschenk! Contacteer me even voor meer info, dan zoeken we samen uit voor welk bedrag je best een cadeaubon geeft. Cadeaubonnen zijn 1 jaar geldig.
Ik heb nog nooit geposeerd. Is dat een probleem?


Natuurlijk niet. Fotografie is mooi in zijn zuiverste vorm. Wees gewoon jezelf … we begeleiden jullie tijdens de shoot, maar je zal zien, al snel gaat het allemaal vanzelf.

Iedereen draagt iets moois in zich, … dus wees niet verlegen … ook jij bent mooi. Iedereen draagt iets bij, … ook jij.
Welke kledij dagen we best?


Dit is voor elke soort reportage verschillend.

We bespreken dit uitvoerig vóór de shoot!
Maak je foto's in kleur of zwart-wit?


Jullie hebben mijn portfolio al zeker bekeken en gemerkt dat ik zowel in kleur als in zwart-wit werk. Ik kies elke keer opnieuw op basis van de situatie en de sfeer, maar heb je een specifieke voorkeur, laat ons dit dan zeker weten.
Wat is jouw levertermijn?


Kwaliteit is primordiaal. Ik besteed veel aandacht aan het selecteren en bewerken van de foto’s.

Ik spreek telkens individueel met jullie de levertijd af en hou me aan die termijn.
Ontvangen we alle foto's die genomen zijn tijdens een reportage?


Na iedere shoot maak ik een selectie van jullie beste beelden en bewerk ik deze volgens mijn eigen stijl.

Less is more! Liever enkel unieke kwaliteitsfotografie, dan honderden foto’s die slechts op een fractie van een seconde verschillen, waar je niet helemaal goed opstaat, …

We spreken op voorhand af, hoeveel beelden jullie mogen verwachten.
Ontvangen we de foto’s met watermerk, in hoge of lage resolutie?


We maken hierover steeds duidelijke afspraken bij de boeking. De formule die jullie kiezen en het aantal foto’s dat word afgeleverd is hierbij relevant.

Wanneer jullie de foto’s op internet en sociale media willen gebruiken, vragen we om steeds de foto’s ‘met’ watermerk te gebruiken en de foto’s niet zelf bij te werken en te knippen.
Op welke manier ontvangen we de foto's?


Jullie ontvangen de digitale foto's via WeTransfer.

Prints kunnen jullie in onze fotostudio ophalen.
Kan ik mijn foto’s zelf afdrukken of kan ik nadien bestellingen plaatsen?


Bij boeking kiezen jullie voor een specifieke formule waarbij je het aantal foto’s in hoge resolutie kent. Jullie kunnen deze dan zelf afdrukken of zelf laten afdrukken. Wanneer je ze laat afdrukken bij sommige online shops of goedkopere labo’s, krijg je soms afdrukken die afwijken van de originele foto. Dit heeft niet met de kwaliteit van de foto’s te maken, wel met het feit dat deze labo’s soms nog bewerkingen en aanpassingen doorvoeren achteraf.

Je kan jouw foto’s via mij laten afdrukken of laten monteren op verschillende materialen. Ik werk hiervoor samen met een professioneel labo om de beste kwaliteit te kunnen bieden. De prijzen liggen hoger, maar zijn op voorhand gekend.
Publiceer je achteraf onze foto's op jouw website of sociale media?


Mijn portfolio is mijn visitekaartje. Jullie zijn waarschijnlijk ook bij mij terechtgekomen, na het zien van dat portfolio. Ik probeer dit regelmatig te vernieuwen en recente foto’s te plaatsen. Dit kan natuurlijk niet zonder jullie. Bij boeking vraag ik jullie daarom steeds of ik foto’s op mijn website mag gebruiken ter promotie.

Indien jullie dit liever niet wensen, geen probleem, dan hou ik daar zeker rekening mee.
Betalen we een voorschot?


Om onze gemaakte afspraak te bevestigen, werken we voor alle shoots met een voorschot van 50%. Bij huwelijksreportages geldt er een voorschot van 30%. Zodra het voorschot betaald is, is de boeking definitief.

Wij reserveren tijd voor jullie en denken een reportage uit en zo zijn we beiden zeker van onze wederzijdse afspraak.
Kunnen we een reportage door omstandigheden uitstellen of annuleren?


Er kan altijd een gegronde reden zijn waardoor een reportage niet kan doorgaan op het afgesproken moment. Dan kunnen we deze best uitstellen. Eénmalig kan deze zonder meerkost uitgesteld worden (behalve bij een huwelijk). U dient dit ten laatste 7 dagen op voorhand aan te vragen. Samen zoeken we dan een nieuw moment in de agenda, wel binnen de 30 dagen na het eerst geplande moment.

Wanneer jullie een reportage annuleren, reken ik het voorschot aan.

Wanneer echter een huwelijk naar een andere datum wordt verlegd en de datum nog steeds past in mijn agenda, blijven de reeds gemaakte afspraken gelden.
We hebben nog vragen. Wat doen we hiermee?


Neem zeker contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen.