Wandelen en fotograferen in de Hoge Venen!


Reeds jaren komen we op prachtige plaatsen, om te wandelen en fotograferen … Hoog tijd om onze ervaringen te delen dus! De Hoge Venen, natuurpracht in eigen land!

Deze week belandden we op twee schitterende plaatsen: SOLWASTER, een dorpje aan de voet van de Hoge Venen, dat deel uitmaakt van de gemeente Jalhay-Sart. Solwaster is een typisch pittoresk Ardens dorpje, gelegen op een heuvel tussen twee rivieren, de Hoëgne en de Statte. Vanuit Solwaster vertrekken er verschillende mooie bewegwijzerde wandelingen. Alle nodige info vind je terug op de website http://www.tourismejalhaysart.be


Wij kozen wandeling 56 uit!

De wandeling is volledig bewegwijzerd, dus volg gewoon de juiste aanduidingen!Prachtige herfstkleuren, de kleine watervallen, de stromende rivier, her en der vliegenzwammen … Het was echt genieten!MALMEDY, een kleine stad, 18 km van Jalhay, eveneens de poort naar de Hoge Venen. Malmedy telt 12000 inwoners en is 1 van de 27 faciliteitengemeenten in België. Het is er gezellig en pittoresk. Vanuit Malmedy zelf of haar directe omgeving, kan je heel wat dagtochten inplannen. Wij kozen voor de wandeling : het ongerepte Trôs- Marets-dal! https://www.ostbelgien.eu/nl/fiche/hiking/het-ongerepte-tros-marets-dal


De wandeling is deels bewegwijzerd, dus volg gewoon de juiste aanduidingen en het plannetje! Wij parkeerden aan de Ferme Libert! En hoewel er een aantal wagens stonden, waanden we ons alleen tijdens deze schitterende wandeltocht! Ook hier een prachtige natuur, in al zijn eenvoud!


WAT NEMEN WE MEE OP ONZE FOTOWANDELTOCHT?

· Fotomateriaal :

- Fototoestel

- Statief : zelf gebruiken we een Manfrotto 190. Zeer handig, stabiel en gebruiksvriendelijk statief.

- Grijsfilter

- Verschillende lenzen

· Lunch - versnapering - drank

· Kledij: makkelijke kledij – regenjas – extra trui – wandelschoenen

· Plastiek zakje (om je afval in op te bergen)

· Rugzak

· Laarzen of wandelschoenen die wat water verdragen

· 'goesting'TIPS

1. Neem je tijd en kijk rond!

2. Verplaats je statief, jouw toestel om de foto te trekken vanuit de best mogelijke positie!

3. Niet tevreden van jouw resultaat: denk na! Sta je te ver? Te dichtbij? Te donker? Te licht? Experimenteer met sluitertijd en diafragma! Verplaats je en probeer de foto vanuit een andere hoek te trekken!

4. Hou er rekening mee dat je vaak stopt om foto’s te trekken, vaak ook met lange sluitertijden zal experimenteren dus wees realistisch in de wandeltochten die je uitkiest. Een wandeltocht van 2u, wordt al gauw 4u!

5. Als je kan, kom reeds vroeg voor de zonsopgang en de dauw of blijf om schitterende foto's te trekken van de zonsondergang.

6. Op beide sites vind je een heel aantal rondtochten terug. Bekijk zeker wat je leuk vindt!

Geniet van de mooie natuur in de Hoge Venen!

Tot binnenkort!

#hogevenen #natuurfotografie #lansdschapsfotografie #Jalhay #vliegenzwammen #herfstkleuren #Fermelibert #Malmedy

209 keer bekeken0 reacties